TR türkiye
sohbet siteleri

Özel Hastane Acil Serviste Ağrı Kesini İğne Ücreti Ne Kadar?

Özel Hastane Acil Serviste Ağrı Kesini İğne Ücreti Ne Kadar?

Ağrı şikayetlerinde 7 gün 24 saat boyunca hizmet veren hastane acil servisleri ağrıyı dindirme adına gelen hastalara ağrı kesici iğne yapabilmektedir. Peki acil serviste ağrı kesici iğne ücreti ne kadar?

SGK’lı bir hastadan ağrı kesici iğne için ücret alınır mı? Son yıllarda ücret alınıp alınmadığı konusunda fazlaca karışıklığa sebebiyet veren acil servislerde tekrar hatırlatmak gerekirse kırmızı ve yeşil alan uygulaması bulunmaktadır.

Hasta kırmızı alan kapsamında ise hiç bir ücret alınmaz fakat yeşil alan kapsamında değerlendirilecek bir şikayet ile acil servise geldiyse ücret alınabilir. Kırmızı alan mı yoksa yeşil alan mı olup olmadığı ise doktor tarafından belirlenir. Kırmızı alana dahil olanlar hayati durum söz konusu olduğunda geçerli kabul edilir.

ACİLDE AĞRI KESİCİ İĞNE ÜCRETİ ALINIR MI?

Özel Hastane Acil Serviste Ağrı Kesini İğne Ücreti Ne Kadar?Kırmızı alana dahil edilmeyen tüm hastalar için özel hastanelerin ücret alma hakkı bulunmaktadır. Ağrı şikayeti olan hastanın sosyal güvencesi varsa ve hastanenin de SGK ile anlaşması bulunuyorsa genellikle ağrı kesici için ek ücret talep edilmez.

Fakat bazı hastaneler SGK ile anlaşması olsa dahi acil servis için muayene ücreti almaktadır. Eğer SGK’lı değilse yada hastanenin SGK ile anlaşması bulunmuyorsa kullanılan ilaç ve verilen hizmet karşılığında mutlaka ağrı kesici iğne ücreti alınır.

ACİL SERVİS AĞRI KESİCİ İĞNE ÜCRETİ

Ağrı kesici iğne ücreti alınacak hastalardan ortalama 10-20 TL gibi bir ücret alınır. Hasta, muayene ediliyorsa bu ücret muayene kapsamı dışında kalır. Örneğin sosyal güvencesi olmayan yada SGK ile anlaşması bulunmayan hastanede ağrı kesici iğne için öncelikle muayene kaydı açılır ve hastane muayene ücreti alıyorsa ilk olarak muayene ücreti alır.

Ardından yapılacak muayenede doktor uygun gördüğü taktirde ağrı kesici yapar. Ağrı kesici ilaç genellikle muayene ücretine dahil edilmez ve ayrı olarak alınır.

Hastane acil servislerinde ağrı şikayetlerine ağrı kesici en sık yapılan uygulamadır. Polikliniklerin hizmet vermediği saatlerde hastanın ağrı şikayetini dindirmek için yapılan ağrı kesicinin ardından hastalar genellikle uygun olabilecek polikliniklere yönlendirilir. Ayrıca sakinleştirici ve alerji gibi rahatsızlıklar karşısında da acil servisler çeşitli ilaçlar kullanarak iğne yapmaktadır.

Cevap bırakın

Copyright © 2024 LazerEpilasyonu.Net
Tüm hakları saklıdır.