TR türkiye
sohbet siteleri

Sağlık Ocağı Sigortasız Muayene Ücreti? SGK’sız Muayene Edilir Mi?

Sağlık Ocağı Sigortasız Muayene Ücreti? SGK’sız Muayene Edilir Mi?

Sağlık alanında atılan en önemli adımlardan biri de Aile Hekimliği (Sağlık Ocağı) uygulamasıdır. Bu uygulamaya göre artık her ailenin bir aile hekimi bulunmaktadır. Her ailenin telefonunda aile hekiminin numarası bulunması gerektiği belirtilerek geliştirilen sistem ile Devlet ve özel hastanelerde yaşanan aşırı yoğunluğun da önüne geçilmeye çalışılmıştır.

Birçok hastalığın teşhisi, tedavisi ve hastaların takibi gibi görevleri üstlenen aile hekimleri, sağlık ocağı kapsamında hizmetlerini sürdürmektedir. Aile Sağlık Merkezi de denilen sağlık ocaklarında herkesin bağlı bulunduğu bir aile hekimi vardır. Aile hekiminizin kim olduğu öğrenmek için sağlık ocaklarından bilgi alabilirsiniz. Ayrıca e-devlet sistemi üzerinden Sağlık Bakanlığı hizmetlerine girerek hangi aile hekimine bağlı olduğunuzu kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Sağlık Ocaklarında Verilen Muayene Hizmetleri

Sağlık hizmetlerini daha güvenilir ve kaliteli hale getirmek için geliştirilen Aile Hekimliği uygulamaları sayesinde hastanelerdeki uzun kuyruklar önlenmiştir. Vatandaşların ikametine yakın olan ya da kolay bir şekilde ulaşabilecekleri yerde bulunan sağlık ocağına bağlı aile hekimleri atanmaktadır. Ancak yalnızca ikameti yakın olan ve kaydı bulunan vatandaşlara hizmet verilmemektedir.

Başka bir mahalleye ya da şehre giden ve o anda rahatsızlanan kişiler misafir hasta kapsamında diğer sağlık ocaklarında da muayene olabilmektedir. Sağlık ocağında muayene olabilmek için MHRS üzerinden randevu alınabilir. Bu sayede randevu saatinizde direkt olarak doktorunuza çıkabilirsiniz.

Sağlık Ocağı Sigortasız Muayene Ücreti? SGK'sız Muayene Edilir Mi?Ancak randevu almadığınız için üzülmenize hiç gerek yok. Bağlı bulunduğunuz sağlık ocağına gittiğiniz zaman Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaranızı sisteme tanımlayarak anında sıra alabilirsiniz. Kendi doktorunuz olmadığı durumlarda ise diğer doktorlara sıra verilir ve muayene olmanız sağlanır.

Modern sisteme bağlı olarak sağlık hizmeti veren sağlık ocaklarında birçok farklı sağlık takibi yapılabilmektedir. Devlet hastanelerinde sıra beklemek istemeyen vatandaşlar, evlerine yürüme mesafesinde olan sağlık ocaklarını tercih etmektedir. Sağlık ocaklarında verilen muayene hizmetleri şunlardır:

  • Hasta muayene
  • Hasta sevk işlemi
  • Sağlık raporu
  • Enjeksiyon işlemleri
  • Pansuman işlemleri
  • Acil sağlık işlemleri
  • Aile planlaması
  • Aşı planlaması
  • Laboratuvar tetkikleri
  • Cinsel birliktelik danışmanlık hizmetleri
  • Ehliyet için sağlık raporu
  • Evlilik için sağlık raporu
  • İşe giriş için sağlık raporu
  • İş göremezlik belgesi
  • İstirahat belgesi

Yukarıda sıralanan tüm hizmetler her sağlık ocağında verilmektedir. Vatandaşların aklına takılan en önemli soru sağlık ocağı sigortasız muayene ücreti olmaktadır. Sigortası olmayan kişiler sağlık ocaklarında muayene olabiliyor mu? Muayene için ücret alınıyor mu?

Sağlık Ocağı Sigortasız Muayene İşlemleri ve Ücretleri

Sigortası olmayan ya da herhangi bir kurumda çalışmayan kişilerin sağlık ocakları da dâhil olmak üzere tüm sağlık kuruluşlarında muayene olma hakları bulunmaktadır. Yani sağlık ocağında muayene olabilmek için sigortanızın olmasına gerek yoktur. Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen sistemler sayesinde sağlık ocağı sigortasız muayene etmektedir. Muayene esnasında kimlik kartı dışında herhangi bir belgeye de gerek yoktur.

Her vatandaşa kesintisiz sağlık hizmeti verme kapsamında geliştirilen sistemler ile artık sigortası olmayan vatandaşlar da sağlık ocağı hizmetlerinden yararlanmaktadır. Randevu alarak ya da sağlık ocağındaki sistemden sıra alarak herhangi bir ücret ödemeden aile hekiminize muayene olabilirsiniz. Muayene sonrasında yapılan laboratuvar tetkikleri için de herhangi bir ücret ödemenize gerek yoktur.

Sağlık ocaklarında alınan hizmetler için bir miktar ücret talep edilmektedir. Ancak bu ücret sağlık ocaklarında değil, eczanelerde ilaç alırken görünmektedir. Aile hekiminiz tarafından verilen reçete ile herhangi bir eczaneye gittiğiniz zaman sistemde kaç kere sağlık ocağına gittiğiniz görünmektedir.

Muayene olduğunuz sayıya göre belirli bir katılım ücreti talep edilir. Reçete tutarı ile beraber bu ücreti ödemeniz istenir. 1.basamak aile hekimliği muayene ücreti 2 TL olarak belirlenmiştir. SGK emekli, çalışan ya da SGK ‘sız fark etmeksizin aile hekimliği tarafından yazılan reçetelerden 2 TL muayene ücreti alınmaktadır.

Cevap bırakın

beyaz magazin
Copyright © 2024 LazerEpilasyonu.Net
Tüm hakları saklıdır.
Etanj armatür - Nikah Güvercini