TR türkiye
sohbet siteleri

Özel Hastane Enjeksiyon İğne Ücreti Ne Kadar?

Özel Hastane Enjeksiyon İğne Ücreti Ne Kadar?

Enjeksiyon, hasta kişilere tedavi görme amacıyla ilaç enjekte edilmesidir. Halk arasında iğne vurma olarak da bilinir. Enjeksiyon yapılması gereken hastalar bu uygulama için ücret ödeyerek enjeksiyon yaptırabilir. Ücretli olarak yapılması sebebiyle özel hastanelerde enjeksiyon ücreti ne kadar merak edilebilir.

Bilinmelidir ki özel hastanede enjeksiyon, iğne vurma işlemi yapılacaksa ücretsiz işlem yapılmaz. Mutlak karşılığında bir ücret alınır. Bu ücretin ne kadar olacağı ise enjeksiyon türüne göre değişiklik gösterebilir.

KAÇ ÇEŞİT ENJEKSİYON VARDIR?

  • İntramusküler Enjeksiyon: Kas içine yapılan enjeksiyon türüdür. Genellikle gluteus maximus kasına (kalçaya) yapılan enjeksiyondur. Bu enjeksiyon bacağın orta kısmına, deltoid kasına da yapılabilir. Çocuklarda genellikle 4 yaşına kadar rerectus femoris kası tercih edilir. Yani bacağına yapılır.
  • İntravenöz (IV) Enjeksiyon: Toplar damara herhangi bir enjektör veya kanül ile girilerek yapılan enjeksiyon türüdür. Önemli olan nereden yapıldığı değil, venöz damar olmasıdır.
  • İntradermal Enjeksiyon: Deri altına yapılan enjeksiyonlardır. Genellikle tüysüz bölgelerde kolun iç yüzü tercih edilir. Tüberküloz testi ve alerji testlerinde kullanılır.
  • Subkutan Enjeksiyon: Cilt altı enjeksiyon olup, dört bölgesi vardır. Birinci bölge bacağın diz kapağı ile kalça arasında ortada kalan kısmıdır. İkinci bölge kolun dış yüzünü dirsek ile omuz arasında kalan bölgedir. Üçüncü bölge skapulaların üzeridir. Dördüncü bölge ise göbek deliğinin hemen yanındaki yağlı bölgedir. Buraya yapılan enjeksiyonlar insülin enjektörü ile yapılır.

ENJEKSİYON YAPTIRIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Özel Hastane Enjeksiyon İğne Ücreti Ne Kadar?Öncelikle enjeksiyon sağlık kuruluşlarında yaptırılması gerekmektedir. Kesinlikle bu eğitimi almamış, çıraklık eğitimi gibi usta-çırak ilişkisi ile öğrenilmiş kişilere yaptırılmaması gerekir. Anatomi bilgisi olmayan kişilerin yaptığı enjeksiyonlarda bir çok risk yer almaktadır. Bunlardan en önemlisi siyatik sinir üzerine yapılan enjeksiyonlar ile ekstremite de gelişen komplikasyonlar yer almaktadır.

Örnek olarak düşük ayak, enfeksiyon ve benzeri riskler bulunmaktadır. Subkutan enjeksiyonda cilt altına yapıldığından çok fazla risk yer almamaktadır. Kişi kendine uygulayabilir fakat sterilizasyon konusu son derece önemlidir. Intrevenöz enjeksiyonlar kesinlikle sağlık kurumlarında yapılmalıdır.

Yapılan enjeksiyon direkt kan dolaşımına katıldığı için oluşabilecek komplikasyonlar için önlemi derhal alınamayabileceğinden dolayı bu tür enjeksiyonlar evde yapıldığında ölümle dahi sonuçlanabilir.

Dikkat edilmesi gerekenlerden biri de reçetedir. Çünkü, hastaya yapılması gereken doz reçetede belirtilmiştir. Aksi taktirde reçetede yapılan enjeksiyonlarda tüm risk, yapan kişiye aittir.

ENJEKSİYON ÜCRETLERİ

Enjeksiyon ücreti genellikle reçetenin yazıldığı hastanede ücretsiz olarak yapılmaktadır. Farklı kurum yada hastaneye gidildiğinde ise ücret talep edilir. Ücretlendirme hastaneler arası farklılıklar gösterebilir. Bu rakam bazı hastanelerde 5-10 lira gibi cüzi miktarlarda olsa da 40-50 lira gibi ücretlerin alındığı özel hastaneler de vardır.

Yapılacak enjeksiyon türü IV enjeksiyon ise bu rakam standart enjeksiyon ücretinden daha fazla olabilir. Sebebi ise damar yolunun açılarak enjeksiyon yapılmasından kaynaklıdır. Ücret ortalama 20-60 TL arasında olabilir. Her hastane farklı fiyatlandırma ile karşılaşabilirsiniz.

Cevap bırakın

beyaz magazin
Copyright © 2024 LazerEpilasyonu.Net
Tüm hakları saklıdır.
Etanj armatür - Nikah Güvercini